Καλέστε μας: 22810 86610 & 22810 86644

Η Σύρος

Η Σύρος έχει χαρακτηριστεί “Αρχόντισσα των Κυκλάδων και νύμφη του Αιγαίου” κυρίως για την κλασσική αρχιτεκτονική της Ερμούπολης, της πρωτεύουσας του νησιού αλλά και όλου του νομού των Κυκλάδων.

Η Σύρος καταφέρνει να συνδυάζει την νεοκλασική και τη κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική με τις πεντακάθαρες παραλίες και το καλό φαγητό.

gaviotis syros tour

Η Ερμούπολη, χαρακτηρίζεται από τα νεοκλασικά και μπαρόκ κτίρια αλλά και τις υπέροχες εκκλησίες. Το δημαρχείο της Ερμούπολης, κατασκευάσθηκε κατά την περίοδο 1876-1891 απο τον διάσημο Ερνέστο Τσίλλερ και κοσμεί την πλατεία Μιαούλη.

Ο Άγιος Νικόλαος, είναι ένας απο τους ομορφότερους Ορθόδοξους ναούς της Ελλάδας ενώ ο ναός της Kοιμήσεως της Θεοτόκου, φιλοξενεί το ομότιτλο έργο του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου (El Greco).

Η Άνω Σύρος έχει εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα και διατηρεί το κλασσικό κυκλαδίτικο στυλ με τα λευκά σπίτια και τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια. Στην Άνω Σύρο, δεν κυκλοφορούν οχήματα και η πόλη έχει μόνο δύο εισόδους αφού χτίστηκε ως φρούριο για να προστατέψει τους κατοίκους απο τις επιδρομές των πειρατών.

Στην Άνω Σύρο γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μάρκος Βαμβακάρης, μια απο τις σπουδαιότερες μορφές του ρεμπέτικου τραγουδιού. Στην κορυφή του λόφου που είναι χτισμένη η Άνω Σύρος βρίσκεται ο Καθολικός ναός του Αγίου Γεωργίου. Αξίζει να σημειωθεί οτι οι κάτοικοι της Σύρου είναι κατά το ήμισυ Καθολικοί και συνυπάρχουν αρμονικά με τους Ορθόδοξους εδω και εκατονταετίες.

Το νησί έχει τους περισσότερους μόνιμους κάτοικους στις Κυκλάδες και υπάρχει έντονη δραστηριότητα όλο το χρόνο. Διαθέτει σύγχρονα ξενοδοχεία για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, το Ναυπηγείο “Νεώριο”, το τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου, τη σχολή εμποροπλοιάρχων της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, την Περιφέρεια νοτίου Αιγαίου αλλά και όλες τις δημόσιες υπηρεσίες των Κυκλάδων. Πανευρωπαϊκά φεστιβάλ μουσικής και τέχνης διοργανώνονται κάθε χρόνο στη Σύρο διατηρώντας τον έντεχνο χαρακτήρα του νησιού

Οι παραλίες της Σύρου χαρακτηρίζονται κυρίως απο τα γαλανά νερά και τις μεγάλες αμμουδιές. Υπάρχουν παραλίες οργανωμένες και πολυσύχναστες, κοσμοπολίτικες με beach bar, ήσυχες με λίγο κόσμο ακόμα και ερημικές που έχουν πρόσβαση μόνο με σκάφος για να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει.

© 2015-2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.