Καλέστε μας: 22810 86610 & 22810 86644

Όροι και Προϋποθέσεις

Είδος Ασφάλισης που περιλαμβάνεται στην τιμή ενοικίασης

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα οχήματα είναι υποχρεωμένα να έχουν Ασφάλιση για Υλικές Ζημιές και Σωματικές Βλάβες Τρίτων για τα ελάχιστα ποσά που ορίζει ο νόμος.

Επιπλέον ασφαλιστικές καλύψεις

Απαλλαγή από Ίδιες Ζημιές (CDW) – Με αυτή την κάλυψη ο μισθωτής μπορεί  να μειώσει την οικονομική του ευθύνη σε περίπτωση ζημιάς στο όχημα μόνο στο ποσό της απαλλαγής, όπως έχει καθορισθεί στην αρχή της μίσθωσης. Εάν δεν προστεθεί αυτή η πρόσθετη υπηρεσία και το όχημα υποστεί έπειτα ζημιές κατά την επιστροφή, θα υποχρεωθεί να πληρώσει το κόστος ή την επισκευή. (Εκτός από περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς ή βαριάς αμέλειας

Απαλλαγή Κλοπής (TP) – Ο μισθωτής έχει τη δυνατότητα να μειώσει την οικονομική του ευθύνη σε περίπτωση κλοπής.

Υπάρχουν κάποιες ζημιές που δεν καλύπτονται. Τι δεν καλύπτεται από οποιαδήποτε ασφάλιση:

 • Ζημιά σε τρίτο ή στο ενοικιασμένο όχημα λόγω αμέλειας ή κακής οδήγησης (π.χ. οδήγηση σε ακατάλληλο δρόμο, ρυμούλκηση άλλου οχήματος, μεταφορά εκρηκτικών υλών, συμμετοχή σε αγώνες ταχύτητας κ.α. ).
 • Απώλεια παιδικών καθισμάτων.
 • Τα λάστιχα του αυτοκινήτου.
 • Το κάτω μέρος του αυτοκινήτου.
 • Απώλεια/Βλάβη/Κλοπή κλειδιών, κεραιών, γρύλου, τριγώνων και γιλέκων ασφαλείας, υαλοκαθαριστήρων, καπακιού ρεζερβουάρ, καλυμμάτων αποσκευών ή οποιοδήποτε άλλο σταθερό ή κινητό εξάρτημα του οχήματος.
 • Βλάβη στη μηχανή μέσω αμέλειας.
 • Κλοπή του οχήματος με τα κλειδιά στη μίζα.
 • Ζημιά που προκλήθηκε στο όχημα ή σε πρόσωπα μέσω οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών.
 • Τα πρόστιμα λόγω παραβίασης νόμων και κανονισμών οδικής κυκλοφορίας στη διάρκεια της περιόδου ενοικίασης αποτελούν ευθύνη του οδηγού του οχήματος.
 • Γέμισμα με εσφαλμένο τύπο βενζίνης.
 • Απώλεια/Βλάβη/Κλοπή προσωπικών αντικειμένων.

Το όχημα που θα επιστραφεί εκτός των ωρών λειτουργίας του γραφείου μας,  ο μισθωτής του αυτοκινήτου είναι υπεύθυνος για τις ζημιές που θα συμβούν σε αυτό μετά την επιστροφή του. Σε αυτές τις περιπτώσεις  θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την στιγμή που το γραφείο θα ανοίξει και ο υπάλληλος παραλάβει τα κλειδιά και ελέγξει το όχημα.

Ο μισθωτής δηλώνει ότι έλαβε γνώση της ασφάλειας που καλύπτει το αυτοκίνητο και αυτόν προς τρίτους καθώς και τους όρους αυτής, καθώς επίσης έλαβε γνώση ότι δεν ασφαλίζεται εάν επιβάτης του αυτοκινήτου έπαθε ατύχημα με υπαιτιότητα του μισθωτή ή εάν γίνει ατύχημα και το αυτοκίνητο δεν το οδηγούσε ο μισθωτής. Το όχημα μπορεί να το οδηγεί άλλος εκτός από τον οδηγό που έχει δηλωθεί, μόνο αν έχει δηλωθεί σαν επιπλέον οδηγός και τα στοιχεία του έχουν καταγραφεί στο μισθωτήριο συμβόλαιο. Αλλιώς, οι ασφαλιστικές καλύψεις δεν ισχύουν. Επίσης ο μισθωτής οφείλει να μην επιτρέπει σε κανέναν άλλον να οδηγεί το αυτοκίνητο, ενώ δεν επιτρέπεται και στον ίδιο να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών.

Σε περίπτωση ζημιάς ή ατυχήματος ο μισθωτής υποχρεούται για τα παρακάτω:

 • Να σταματά το όχημα σε ασφαλές σημείο και να ειδοποιεί τον γραφείο ενοικιάσεως
 • Να ειδοποιεί την αστυνομία
 • Να κρατήσει τα στοιχεία για το συμβάν καθώς και τυχόν μαρτύρων.

Ο μισθωτής απαιτείται να προσκομίσει πιστωτική κάρτα ως εγγύηση για την ενοικίαση, ακόμα και αν η πληρωμή γίνει με μετρητά χρήματα.

Η δυνατότητα ακύρωσης κράτησης χωρίς επιβάρυνση είναι εφικτή, αρκεί αυτό να γίνει ικανοποιητικό διάστημα πριν την καθορισμένη ημερομηνία παραλαβής του αυτοκινήτου. Σε περιπτώσεις προπληρωμένων κρατήσεων, ισχύουν ειδικοί όροι και μπορεί να χρεωθεί ένα ποσό για την ακύρωση.

Δεν μπορεί να ταξιδέψει το μισθωμένο όχημα εκτός του νησιού της Σύρου. Παρόλα αυτά αν επιθυμεί ο μισθωτής, απαιτείται η έγγραφη έγκριση του γραφείου μας. Επίσης σε περίπτωση βλάβης του οχήματος, θα επιβαρυνθεί με το κόστος επαναπατρισμού του αυτοκινήτου.

Αν θελήσει ο μισθωτής να αλλάξει κάποιος από τους όρους κατά την διάρκεια της μίσθωσης (π.χ. ημερομηνία ή τόπο επιστροφής, προσθήκη οδηγού κλπ) θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Εταιρεία μας και να πάρει την έγκρισή της. Κάθε αλλαγή, όπως είναι φυσικό, θα επηρεάσει ανάλογα το ποσό της τελικής χρέωσης.

Ο μισθωτής υποχρεούται να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμων που είχε το αυτοκίνητο κατά την ημέρα έναρξης της μίσθωσης.

Οι κρατήσεις γίνονται ανά κατηγορία οχήματος. Σε κάθε κατηγορία περιλαμβάνονται διάφορα μοντέλα που όμως έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά (π.χ. κυβισμός, καύσιμο, χώρος αποσκευών κ.λπ.). Η Εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη να σας δώσει οποιοδήποτε όχημα που ανήκει στην κατηγορία που κάνει κράτηση ο μισθωτής και όχι συγκεκριμένο μοντέλο. 

Σε περίπτωση που έχει επιβληθεί κάποια χρέωση, όπως κλήση για υπερβολική ταχύτητα ή κλήση παράνομης στάθμευσης, η εταιρεία μας θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον μισθωτή, όταν οι αρχές ζητήσουν το όνομα του οδηγού. Αυτό μπορεί να συμβεί μήνες μετά την ενοικίαση και θα χρειαστεί να πληρώσει τα διαχειριστικά έξοδα αλλά και την αρχική χρέωση. Ο μισθωτής είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και υποχρεούται να τα εξοφλεί.

Προϋποθέσεις Διπλώματος

Όταν παραλάβει το όχημα ο μισθωτής, ο κύριος οδηγός καθώς και όλοι οι τυχόν επιπλέον οδηγοί πρέπει να έχουν άδεια οδήγησης στο όνομά τους και να είναι 23 ετών και άνω.

Όλοι οι οδηγοί πρέπει να έχουν άδεια οδήγησης για τουλάχιστον 1 χρόνο.

Απαιτείται Διεθνής Άδεια Οδήγησης για τους οδηγούς Εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβατήριο ή δελτίο ταυτότητας είναι απαραίτητο.

© 2015-2022. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.